Matematik

At redegøre for differentialligning

09. maj 2009 af Ahenning (Slettet)

Hej Alle sammen..

Skal som en del andre til skriftlig matematik eksamen her på mandag.. Jeg sidder og kigger listen igennem hvad vi skal kunne da jeg når til punktet

redegøre for om en given funktion er en løsning til en differentialligning

Bliver jeg helt i tvivl - jeg kan simpelthen ikke huske hvordan det er man gør...

Nogen der lige gider skære det ud i pap?

Hvis det er nemmere med et eksempel er i velkommen til at bruge jeres eget eller dette her:

Gør rede for at funktion

f(x) = 1/4 * x^3 + x^-1

Er en løsning til differentialligningen

dy/dx + yx^-1 = x^2

bare i gider forklare mig hvordan man gør :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af peter lind

du gør prøve. Venstre side  dy/dx + f(x)/x =f'(x) +f(x)/x=  Højre side x2 skulle gerne blive det samme som venstre side.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2009 af Marllene (Slettet)

Du skal differentiere f(X) som det første, og da får du f'(x) 

Herefter indsætter du f(x) på y's plads i differentialligningen, dette skyldes at  f(x) = y.

Hvis f(x) er løsningen til differentialligningen, så er f'(x) = differentialligningen, hvori du har indsat f(x) på y' s plads.


Skriv et svar til: At redegøre for differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.