Matematik

rente

09. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

Kan nogen hjælpe mig med at besvare dette spørgsmål?

Bente satte 3000kr. i banken for 7 år siden. Hun har fået en fast rente i banken i hele perioden. Hun kan nu hæve 3740.07kr. Hvad har renten været?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af Isomorphician

3740,07 = 3000*(1+r)7, isoler r


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2009 af peter lind

Brug A=A0(1+r)n


Svar #3
09. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

tak for svarene. Men jeg ved ikke hvad det er for nogle tal der skal indsættes i #2's formel? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. maj 2009 af peter lind

Det kan du se af #1. A0 er det oprindelige beløb. A er slutbeløbet og n er antal terminer.


Svar #5
09. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

kan det passe at det er den jeg skal bruge, for man skal indsætte renten så, men det er jo renten jeg skal finde i opgaven ? undskyld, men det er bare så forvirrende :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2009 af mathon

forvirringen kommer måske
af
at
  rente er et kronebeløb
  rentesats p = (100*r)%


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. maj 2009 af peter lind

Jeg ved ikke hvad du mener med "det er den jeg skal bruge" Hvad er den ?. Du skal bruge formelen i #2, som med de indsatte værdier fra opgaven af A og A0 giver formlen i #1. Denne ligning kan du løse ved at beregne logaritmen på begge sider af lighedstegnet.


Svar #8
09. maj 2009 af missblondielicious (Slettet)

okay. fandt endelig ud af det nu :D
Tak for svarene alle sammen!


Skriv et svar til: rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.