Matematik

Linje og cirkel fællespunkter og stokastisk variabel!!

09. maj 2009 af Rabis (Slettet)

Hej

Jeg skal til mat A skriftlig prøve og har lidt vanskeligheder med at regne opgaver uden hjælpemidler.

f) En cirkel er bestemt ved ligningen

x^2-4x+y^2+6y=12

Undersøg om linjen med ligningen y=2 har punkter fælles med cirklen.

- Nu tænker jeg radius er større en 2 derfor må den have fællespunkter, men hvordan kan jeg undersøge det?? Når jeg prøver at gå en tand tilbage i cirklens ligning for at prøve at omskrive den så den passer ind i (x+a)^2+(y+b)^2=r^2 , går det bare ikke op, er det noget jeg skal lave??

g) En stokastisk variabel X kan antage værdierne 0,1,2,3 og 4. Det oplyses at

Se bilag ( da det er en tabel med nogle t og P(X=t) værdier!)

Bestem P(x<2)

DEt oplyses at sandsyndligheden for at X antager værdien 3 er dobbelt så stor som sandsyndligheden for, at x antager værdien 4.

Bestem P(X=3) og P(X=4)

Håber der er en der gider at hjælpe :)

Vedhæftet fil: stokastisk var.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af ibibib (Slettet)

f) Indsæt y=2 i ligningen og beregn x.

Eller

Find centrum (2,-3) og radius 5. Der er netop et punkt på cirklen.

g) P(x<2) = P(X=0)+P(X=1) = ...

Summen af de fem sandsynligheder skal være 1. Er det ikke nok til at svare?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Ah, du har vedhæftet en fil...

P(3)+P(4) = 0,3

Det betyder at P(3)=0,2 og P(4)=0,1.


Svar #3
09. maj 2009 af Rabis (Slettet)

tusind tak så det vil sige at P(X<2) bliver 0,3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2009 af ibibib (Slettet)

ja


Skriv et svar til: Linje og cirkel fællespunkter og stokastisk variabel!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.