Matematik

hurtigt .passer det eller ej??

10. maj 2009 af Fremder (Slettet)

HEJ SP ;D jeg er i gang med at læse til eksamen derfor er blivet i tvivel om det jeg har lavet er rigtigt , derfor vil det være super dejligt hvis der er en her der kan fortælle mig at det jeg har lavet er rigtigt eller ej. :D

jeg har en opgave der lyder:

En funktion f er bestemt ved f(x) = x^3 + 2x + 8

Bestem f '(1), og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))

f(x) = x^3 + 2x + 8

f '(x) = 3x^2 + 2

f '(x0) = 3*1^2+2*1=5

f(x0) =1^3+2*1+8=11

nu sætter jeg mine kendte værdier ind i tangentens ligning:

y = f '(x0) * (x - x0) + f(x0)

y = (5) * (x -11 ) + (11) ?? er dette rigtigt??
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af leso_dk (Slettet)

Næsten... du har sat x0 = 11, men x0 = 1.

Derfor

y = 5*(x-1)+11 = 5x-6


Svar #2
10. maj 2009 af Fremder (Slettet)

Okaj 1000 tak.

men dvs. at ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1)) er:

y=5x-6 , ik ? ;D bare for at være 100 % sikker på at jeg har forstået det nu ;D


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af leso_dk (Slettet)

korrekt.

Prøv at tegn begge grafer, så kan du se det.


Skriv et svar til: hurtigt .passer det eller ej??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.