Matematik

Er dette rigtigt?

10. maj 2009 af crew (Slettet)

 En funktion f er bestemt ved f(x) = x3 +2x +8. 

Bestem f '(1), og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))

f(x) = x3 + 2x +8

f '(x) = 3x2 + 2

f '(1) = 3 * 12 + 2 = 5

f(1) = 13 + 2 *1 = 3

De kendte værdier indsættes i tangentens ligning

Y = (5) * (x - 3) + (3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

det ser sku meget lovende ud men du mangler f(1) = 1^3+2*1+8 = 11 og x er jo 1

så du får

y-11 = 5(x-1) (=)

y = 5x-5 +11 (=)

y = 5*x+6

. husk at du selv kan tjekke løsningen ved hjælp af din graf regner. du kan tegne funktionen og spørge om tangent i et bestemt punkt :)


Svar #2
10. maj 2009 af crew (Slettet)

 Det er en opgave uden hjælpemidler. skal til eksamen i matematik i imorgen. 


Svar #3
10. maj 2009 af crew (Slettet)

 Hvorfor skal jeg gange med 1 i f(1)? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

ja okey så kan du ikke tjekke efter på din grafregner , men jeg har nu også løst opgaven uden hjælpe midler :)

du havde kun begået enkelte fejl


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

f(x) = x3 +2x +8.

f(1) = 1^3+2*1 +8


Svar #6
10. maj 2009 af crew (Slettet)

 Kan du give mig en anden opgave med samme opgave formulering? Jeg vil gerne lige prøve at se om jeg kan løse den... 


Skriv et svar til: Er dette rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.