Matematik

Diffligning, gøre prøve

10. maj 2009 af LLouv (Slettet)

I morgen er der mat skriftlig på A-niveau, og jeg er kommet frem til, at jeg har lidt problemer med at gøre prøve. jeg sidder bl.a med et af de gamle eksamenssæt, og kan ikek helt greje  følgende opgave:

gør rede for, at funktionen f(x)=(e^2x)+3 er en løsning til differentialligningen:

dy

dx=2y-6

Jeg har differentieret f(x) og fået:

f'(x)=2*e^2x

men hvis y'=2y-6 burde jeg så ikke få noget alla:

f'(x)=2*e^2x-6

jeg forstår bare ikke hvor -6 i differentialligningen er blevet af i løsningen :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Prøv at indsætte f(x) alle de steder der står y. Så du får:
f'(x)=2*f(x)-6

Nu skal du "bare" regne på det, dvs. reducer, indtil man kan se, at der står det samme på begge sider, evt. 1=1.


Svar #2
10. maj 2009 af LLouv (Slettet)

aaah nu forstår jeg, tusind tak for det hurtige svar :)


Skriv et svar til: Diffligning, gøre prøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.