Matematik

uden hjælpemidler

10. maj 2009 af AK_02 (Slettet)

Hej! jeg skal som mange andre op til matematik eksamen imorgen. jeg er lige stødt ind på to spørgsmål som jeg er lidt usikker ved.

Håber der er nogen der kan hjælpe mig...

1. trykket i atmosfæren, målt i atm, aftager som funktion af højden, målt i km, over jordoverfladen med god tilnærmelse som en eksponentiel udvikling P med en halveringshøjde på 5 km.

a) opskriv et regneudtryk for P, som funktion af højden h, idet trykket ved jordoverfladen er 1 atm??

2: en kugle er givet ved ligningen:

(x+2)^2 +(y-1)^2 + z^2 = 8

jeg skal bestemme kuglens skæringspunkter med koordinatsystemets 1. akse

dvs at y = 0 men hvad er Z er det også 0 ?

(x+2)^2 +(0-2)^2 +z^2 = 8

t


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Du skal finde a. Det kan du gøre fordi du kender halveringshøjden, som hedder. T½=ln(½)/ln(a), så kan du selv isolere a. Så indsæt det i P(h)=b*ax. Husk så at b=den værdi P(h) har når h=0 (vink: hvad er h ved jordoverfladen)

z skal også være 0, ja :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af peter lind

P=e-kt.hvor k er en konstant, som du kan finde af khalveringshøjden. z skal også være 0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af biqqu (Slettet)

 #0 er det A-niveau?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

Jah, det er det :b


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af crew (Slettet)

 Godt det ik er mig der har det på A-niveau. Jeg er ved at skide i mine bukser bare ved B-niveau. 


Skriv et svar til: uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.