Matematik

Stamfunktioner - uden hjælpemidler

10. maj 2009 af FætterFeta (Slettet)

Hej,

f(x) = -3x^2 + 6x. Grafen skærer førsteaksen i punkterne (0,0) og (2,0).

Bestem en stamfunktion til f. Bestem arealet.

(Der er en tegning med i opgaven).

Hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Bestem stamfunktionen F(x) til f(x). husk konstanten.

Da grafen ligger over x-aksen er Arealet = ∫(0->2) f(x) dx = F(2) - F(0)


Svar #2
10. maj 2009 af FætterFeta (Slettet)

I min opgave har jeg skrevet F(x) = -6x + 6 + k, men det er vist ikke rigtigt.

Hvordan skal det ellers se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Du har fundet differentialet. Du skal den anden vej:   Der gælder F '(x) = f(x).


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2009 af kieslich (Slettet)

stamfunktionen til f(x) er F(x) = -x3 +3x2 + k.   tjek selv ved at finde F'(x).

areal = F(2) - F(0) = -(2)3 + 3*(2)2 + k -( -03 + 3*02 + k) = -8 + 12 + k - k = 4


Svar #5
11. maj 2009 af FætterFeta (Slettet)

Vil du ikke lige skrive svaret til mig? Det ville være en super hjælp.


Skriv et svar til: Stamfunktioner - uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.