Matematik

Rettelse haster

12. maj 2009 af Determig11 (Slettet)

En løbebanes form er dannet af to lige lange parallelle linjestykker (på figuren AD og BC), der er i begge ender er forbundet med halvcirkler

a) Bestem omkredsen af løbebanen udtrykt ved x og r (se figuren), og bestem arealet af rektanglet ABCF udtrykt ved x, når omkredsen af løbebanen skal være 800 m.
 

kan det passe at omkredsen er :

400-4/pii = r

om arealet:

800x - 2x^^2/pii


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2009 af susna (Slettet)

Hvis ellers jeg har forstået din opgave korrekt så AD=BC=x, og cirkelradius=r,  gælder følgende:

Omkreds: O=2x+2(pi)r

Hvad er F ? Skal der stå ABCD udtrykt ved r ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2009 af mathon

a)
Omkreds = 2π*r + 2x

800 = 2(π*r + x)       hvoraf

400 = π*r + x

π*r = (400-x)

r = (400-x)/π

Arekt = 2r*x = (2*(400-x)/π)*x = (2/π)(400x - x2) = -(2/π)x2 + (800/π)x

Arekt(x) = -(2/π)x2 + (800/π)x

.........

...efter hvad jeg kan forestille mig. Jeg har jo ingen figur at betragte og kan derfor ikke helt vide, hvad bogstaverne refererer til.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Hvis det er arealet af rektanglet i midten er længden x og bredden 2r

A(x)=x*2r

800=2x+2πr

isoler r og sæt den ind i A(x)



Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2009 af webnord (Slettet)

2*x+2*pi*r = 800

x = 400 - (pi * r)


Skriv et svar til: Rettelse haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.