Matematik

1.g spørgsmål om funktioner

12. maj 2009 af indien (Slettet)

Hej !

Jeg har lige et hurtigt spørgsmål, som jeg meget gerne vil have svar på.

I en opgave står der at funktionen f er proportional med en potens funktion samt at

f (1)=10 og f (3)=270

Hvad mener de ? At f er en potens funktion ??

På forhånd tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2009 af webnord (Slettet)

eksponentialfunktion  


Svar #2
12. maj 2009 af indien (Slettet)

hvorfor er det en eksponentiel funktion...????


Svar #3
12. maj 2009 af indien (Slettet)

??


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2009 af kieslich (Slettet)

f(x) = xa   dette er en potensfunktion

g(x) = b*xa   dette er potensvækst.    g(x) er proportional med f(x).   så den funktion du skal bruge er b*xa


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2009 af mathon

...så du har

f(x) = y = b*xa  

og
270 = b*3a
10 = b*1a     ⇔  10 = b                de to ligninger divideres
hvoraf

27 = 3a

33 = 3a
a = 3


konklusion:
f(x) = 10*x3
 


Skriv et svar til: 1.g spørgsmål om funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.