Matematik

Potens vækst og omvendt proportionalitet

14. maj 2009 af sweeti14 (Slettet)

To ting jeg ikke kan regne ud selv hehe:

- Hvad sker der med funktions værdien y, når x ganges med en konstant k?

- Hvad der forstås ved omvendt proportionalitet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2009 af ibibib (Slettet)

y bliver ganget med ka.

Når a=-1 er potensfunktionen en omvendt proportionalitet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2009 af mathon

yo = b*xoa

y = h*yo = b*(k*xo)a = ka(b*xoa) = ka*yo

h = ka

y-værdien bliver ka gange større

...........

relationen mellem
de omvendt propotionale størrelser x og y
er

x*y = k(onstant)

y = k/x , x ≠ 0


Skriv et svar til: Potens vækst og omvendt proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.