Matematik

Ure der går forkert!!!!!

14. maj 2009 af Tobsorensen (Slettet)

To ure går begge forkert. Det ene taber 1,5 sekund i timen, mens det andet vinder 1 sekund. De to ure har engang vist samme klokkeslæt.

Hvor længe varer det før de to ure igen viser det samme når det første ur viser at klokken er 01:20 og det andet viser at klokken er 02:20?

på forhånd tak for hjælpen!!!!

PS: hvis klokken er 12, er næste gang de to visere dækker hinanden ikke klokken 1????


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2009 af NejTilSvampe

  årh jeg hader sådan nogle, de er så forvirrende hehe :P

omregn timerne til sekunder

01:20 = 80 minutter = 80*6 = 4800 sek

02:20 = 140 minutter = 140*60 = 8400sek

4800+1,5x = 8400+1x

løs nu for x

8400-4800 =0,5x

x=2(8400-4800) = 7200sek

omregn til timer

7200/60 = 120 minutter som er lig 2 timer. voila :p


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Forskellen på de to ure er en time = 3600 sec. Da forskellen øges med 2,5 sec/time er det 3600/2,5 timer siden urene var ens. dvs. 1440 timer siden.

For at urene skal stå på det samme, siden de gjorde det sidst, skal forskellen være vokset til 12 timer (på et 12 timers ur, 24 timer på et elektronisk). Fra urene står ens til de gør det igen går der: 12*3600sec/2,5sec/time = 17280 timer.  Da de 1440 timer er gået, vil der være 17280 - 1440 timer tilbage før urene står ens. dvs 15840 timer = 43,37 år.


Skriv et svar til: Ure der går forkert!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.