Fysik

Skråt kast - HJÆLP :S

15. maj 2009 af birisi (Slettet)

vi har lavet et forsøg med det skrå kast, hvor vi skulle afbilde de målte værdier af xmax som funktion af sin(2v) i et koordinatsystem. det bliver en ret linie som går igennem 0,0. opgaven lyder så begrund at grafen bør være en ret linje med v02 /g som hældningskoefficient og undersøg, om det stemmer... ved ikke hvordan jeg skal begrunde at hælningskoefficienten er v02/g ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvordan er formlen for xmax?


Svar #2
15. maj 2009 af birisi (Slettet)

xmax= (v02sin(2v)) / g


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvis jeg nu skriver den som

,

hjælper det dig så videre med dit problem? :)


Svar #4
15. maj 2009 af birisi (Slettet)

skal man ikke omskrive det så  xmax / sin 2v = (v02/g) hmm men hva nu ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Nej. Hvis vi vælger at plotte xmax som funktion af sin(2v), så kan ovenstående omskrives til

hvor t = sin(2v) og a = (v02/g). Hjælper det dig videre?


Svar #6
15. maj 2009 af birisi (Slettet)

det giver mening men ved ikke hvad jeg skal bruge det til


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2009 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/170278


Skriv et svar til: Skråt kast - HJÆLP :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.