Fysik

Resistans - udledning af formel

16. maj 2009 af youknowme (Slettet)

Nogen der vil være så søde at hjælpe mig med at udlede formlen for resistans ?

Jeg er indtil videre kommet til :

I = (1/R1 + 1/R2) · U

Jeg forstår så ikke hvordan man kan komme fra dette til og til :

1/R = 1/R1 + 1/R2


Svar #1
16. maj 2009 af youknowme (Slettet)

Glemte at sige at det er i en parallelkobling..


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2009 af qspace (Slettet)

Ohms lov siger U=R·I.  

Vi deler med R på begge sider og får:

U/R=I

Deler med U på begge sider.

1/R = I/U

Du kom frem til: I = (1/R1 + 1/R2) · U.   Divider U på begge sider, hvilket giver:

I/U = (1/R1 + 1/R2)

Fra Ohms 1. lov ved vi: 1/R = I/U. Så venstresiden af ovenstående ligning kan erstattes med 1/R, og vi får det ønskede.


1/R = 1/R1 + 1/R2


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2009 af mathon

1. strømdelingslov

I = I1 + I2                             hvoraf da spændingen er fælles og Rp er den erstatningsmodstand
                                             ved samme U og I som i hovedledningen

U/Rp = U/R1 + U/R2               som ved division med U giver

1/Rp = 1/R1 + 1/R2


Skriv et svar til: Resistans - udledning af formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.