Matematik

Differentialregning, mundtlig definition, rigtigt??

19. maj 2009 af jwan20 (Slettet)

hej.

spørgsmålet er, Gør rede for regneregler for differentiable funktioner, herunder differentiation af sammensat funktion.

den måde jeg har tænkt mig at gør det på er at give en definition af differentialreging: at.

-en funktion kaldes differentiabel, hvis grafen for funktionen har en tangent i alle punkter,  altså at funktionen er kontinuert. (uddybder hvad kontinueret vil sige)

-derfor i differentialregning udleder man en metode til at beregne tangenternes hældning ud fra funktionens regneforskrift, altså værdien f(x)/regneforskrift oplyser hvor højt grafpunktet ligger over el. under x-aksen, og værdien for f '(x) som man når fremtil via beregning angiver hvilken retning grafen har når den passerer punktet.

også herfra siger at der er regneregler for differentiable funtioner. og give et eks. f.eks.

(f(x)+g(x))'= f '(x)+g '(x).  og bevise den som der gøres i bogen.

også herefter komme indpå differentiation af sammensat funktion.

giver en definition: at en sammensat funktion handler om at sammensætte to el. flere funktioner

give et eks. på at en sammensat funktion er (fog)(x) = f(g(x)) og regnereglen for en sammensatfunktion er f(g(x)) ' = f '(g(x))*g'(x) også bevise den som bogen gør.

vil det være en god besvarelse af spørgsmålet??????

håber i kan give mig nogen ideer hvis noget ikke er rigtigt el. mangler noget som kan være godt og komme indpå


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2009 af peter lind

Emnet drejer sig om regneregler for differentiation og halvdelen af det du foreslår vedrører ikke dette emne. Du kan godt lige nævne difinitionen på differentiable funktioner og afledede funktion; men mere skal du ikke gøre ved det. Drop helt det om tangentens hældning. Regneregler for differentiabel funktioner vedrører først og fremmest differentiation af f±g, f*g, f/g og f(g(x)). Alt det kan du simpelthen ikke nå i en normal eksamination, så du skal begrænse dig. Du skal først og fremmest koncentrere dig om differentiation af sammensat funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2009 af mathon

det vil for sammensat funktion
sige:

y = f(g(x)) = f(y)                 som differentieret med hensyn til x giver

f '(y) = f '(y)*y' = f '(g(x))*g'(x)
 


Skriv et svar til: Differentialregning, mundtlig definition, rigtigt??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.