Kemi

pH-beregning af base

20. maj 2009 af Maria Knudsen (Slettet)

jeg skal beregne pH for en 0,20M opløsning af Na3PO4 (det kan antages at phosphat opfører sig som en monohydron).


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Sammenlign her pKb med pCb, hvis pKb er størst bruges svag base formlen: pOH = 0,5* (pKb + pCb)

pH = 14-pOH


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2009 af mathon

pKb(PO43-) = 1,33 hvilket indikerer middelstærk base
Kb = 10-pKb

hvoraf

pOH = -log((-Kb+√(Kb2+4Kb*cb))/2)
ved 25°C

pH = 14 - pOH

 


Svar #3
20. maj 2009 af Maria Knudsen (Slettet)

i mathons formel, hvad er så Cb?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2009 af mathon

cb er den formelle basekoncentration

dvs
cb = [PO43-] = [Na3PO4]formel = 0,20 M

...da Na3PO4 er let opløseligt og derfor helt dissocieret


Skriv et svar til: pH-beregning af base

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.