Fysik

hvilken formel er det her?

20. maj 2009 af Ssif (Slettet)

sidder med formlen: F?Fop-Ft=m*g, og vil rigtig gerne vide hvor den stammer fra, håber nogle kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv lige at skrive den igen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2009 af mathon

...skal vel tydes som

opdriften på et flydende legeme

opdriften = tyngden af den fortrængte væskemængde = tyngden af legemet:

Fop = (Vundervæske)*g = mlegeme*g


Svar #3
20. maj 2009 af Ssif (Slettet)

jeg skal bruge den til at udregne hvor meget en ballon kan bære, jeg har udregnet ballonens opdrift og tyngdekraft. Det her er hvad jeg har gjort:

Hvor meget kan ballonen bære?
F?Fop-Ft = m•g        <=>   m= F/ g

 
(?Fop- Ft må være afgørende for hvad den maximalt kan bære)
0,058748 N – 0,027302 N = 0,031446 N
 

M = 0,031446N / 9,82m/s^2= 0,003202 kg. =3,2 g (i maximalt fragt)
 

Men kan simpelthen ikke se hvor F=m*g kommer fra.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2009 af Lubas (Slettet)

Det er godt nok en mærkelig formel det der... Du kan beregne løfteevenen sådan her

mløft = mluft - mballon

mluft er massen af den fortrængte luft, mballon er massen af ballonen (inklusiv det helium/opvarmede luft der er inde i den).


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2009 af Jesperfhansen (Slettet)

Det er Newtons anden lov.

Det betyder Kraft = masse * acceleration , foreksempel måler en liter vand 0,1m*0,1m, og med masse fylde på 1000kg/m^3 vejer det et kilo.

Accelerationen ved jordens overflade er 9.81 m/s^2.

kraften som et kg vand trykker på jorden med er N = 1kg * 9.81m/s^2 = 9,81 kg*m/s^2 

har man et opjekt der måler 0,1*0,1 meter og holder det under vandet er opdriften på legemet den samme kraft.

Det er samme princip for luft. hvor opdriften på en ballon med gas er lig med rumfanget af ballongen ganget med massefylden gange tyngdeaccelerationen. den nedad rettede kraft på ballongen er da ballongens vægt + rumfanget gange gassens massefylde gange tyngdeaccelerationen. 

trækkes de to fra hinanden fås hvad ballongen kan bære ekstra.

se evt her.

http://da.wikipedia.org/wiki/Opdrift_(statisk)


Skriv et svar til: hvilken formel er det her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.