Fysik

hej søger lidt hjælp til fysik

20. maj 2009 af andersbaby (Slettet)

1) inden i en kogeplade er der to modstande I og II med resistanserne 54 ohm og 81 ohm. En omstifter kan lægge netspændingen 220 V over hver af modstandene for sig, over de to modstande koblet i serie eller over de to modstande koblet parallelt

find den effekt, der afsættes i kogepladen i hver af de fire koblinger ??

2) en forlængerledning anvendes til at slutte en elektrisk varmeovn til lysnette, spændingsfallet over varmeovnen er 230 V , og effekten er da 2,00 kW

a) bestem strmstyrken gennem varmelegemet ???

forlængerledningen er 10,00 meter lang og har to kobberledere, hver med tværsnitsarealet på 2,50 mm ^2

B) hvad er resistansen af hvert af kobberlederne ????

VIL VÆRE GLAD HVIS I KUNNE HJÆLPE TAK =)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2009 af MN-P (Slettet)

1) R=54 ohm

2) R=81 ohm

3) R=54+81 ohm

4) R=54*81/(54+81)

 brug Ohms lov U=R*I på hvert af de fire tilfælde samt

P=U*I


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2009 af mathon

b)

R = ρCu*L/a = (1,72*10-2 Ω*mm2/m)*(10 m)/(2,50 mm2)


Skriv et svar til: hej søger lidt hjælp til fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.