Matematik

Udled kvadratsætning nr. 2

23. maj 2009 af fadime040692 (Slettet)

Jeg er lige i gang med at forberede nogle af spørgsmålene, som kan dukke op til min mundtlige årsprøve i matematik.

Et af spørgsmålene lyder på "Udled de 3 kvadratsætninger"

I nr. 1 har jeg gjort således:

(a+b)^2 = (a+b)(a+b) = (a*a)+(a*b)+(b*a)+(b*b)=a^2+ab+ab+b^2=a^2+b^2+2ab

Men nu har jeg problemer med kvadratsætning nr. 2, jeg er kommet frem til; (a*a)(a*(-b))(-b*a)(-b*(-b))

Jeg ved at jeg skal adskille dem, således at der kommer til at være 4 led, men jeg er i tvivl om jeg skal benytte mig af minus eller plus til at adskille dem, jeg håber at der er nogle der kan hjælpe mig :)

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2009 af Exupery (Slettet)

(a-b)^2=(a-b)(a-b)=a^2-ab-ab+b^2=a^2-2ab+b^2


Svar #2
23. maj 2009 af fadime040692 (Slettet)

mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. maj 2009 af Dynin (Slettet)

... eller da nr.1 er løst haves (a-b)2=(a+(-b))2=a2+(-b)2+2a*(-b)=a2+b2-2ab


Svar #4
23. maj 2009 af fadime040692 (Slettet)

ja :) tak for det også :)


Skriv et svar til: Udled kvadratsætning nr. 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.