Biologi

Genetisk bestemt? HASTER

25. maj 2009 af biqqu (Slettet)

Jeg undskylder min overskrift, plejer normalt ikke at skrive sådan. Men skal op til eksamen i dag, og har lige nogle spørgsmål.

En undersøgelse viser:
Enæggede tvillinger er opvokset sammen (50 par) og forskellen i højden = 1,7cm og forskel i vægt i kg = 1,86

Enæggede opvokset adskilt (19 par): forskel i højde = 1,8 cm og forskel i kg = 1,86

Toæggede samme køn opvokset sammen (52 par): forskel i højde = 4,4 cm og forskel i kg = 4,53

1. Er højden genetiske eller er det påvirket af miljøet?

Og er IQ også genetisk bestemt eller er det påvirkning fra miljø?
Se bilag

Vedhæftet fil: tvilling.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2009 af Amaliesnu (Slettet)

i og med at der ikke er den store forskel på de tvillinge par der er vokset op sammen og dem der var adskilt må man nok sige at højden er genetisk bestemt. kan ikke åbne din vedhæftede fil :(


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2009 af klotte (Slettet)

Ja det lader til at højden har stor sammenhæng med gener - men vi taler om en afviglise på få cm.

Kan heller ikke åbne dit dokument.

Men det afhænger af hvad du mener med IQ - mener du det der måles med en iq test siger den mere om kultur og miljø. Mener du evner til f.eks matematisk logisk tænkning eller den berømte g-faktor tyder meget på at der er en stor arvelighed for om man besidder mulighederne. Men det kræver det rette miljø for at udfolde sig optimalt.


Skriv et svar til: Genetisk bestemt? HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.