Matematik

hjælp til at eliminer parameteren.

27. maj 2009 af jwan20 (Slettet)

jeg vil gerne finde frem til linjens ligning udfra linjens parameterfremstilling

parameteren : (x,y)=(2,5)+t(2,-4)

jeg for x=2+2t

            y=5-4t

også kan jeg ikke komme vider.

nogen der kan hjælpe???


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2009 af mathon

x = 2 + 2t                multipliceres med 2
y = 5 - 4t

2x = 4 + 4t
 y = 5 - 4t               ligningerne adderes

2x + y = 9


Svar #2
27. maj 2009 af jwan20 (Slettet)

hvorfor multiplicere du den med 2. tage du udgangs punkt i at t=2

derfor???
el er det altid en regel. el. er det bare i denne opgave man gør???


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2009 af mathon

...bare i denne opgave, at man gør det...

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=693195


Skriv et svar til: hjælp til at eliminer parameteren.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.