Kemi

Beregn kc & forskydelse & omskriv

27. maj 2009 af Patricia01 (Slettet)

En vandig opløsning af HF kaldes flussyre.

I en sådan opløsning hersker ligevægten.

HF(aq) + H2O(1) = F-(aq) + H3O(aq)

a) omskriv udtrykket for ligevægtskonstanten kc.

ved 25ºC bestemmes følgende ligevægtskoncentrationer i en flussyre:

[HF] = 0,114 M

[F-] = 0,0063 M

[H3O+] = 0,0063 M

b) Beregn kc ved 25ºC.

c) Hvorledes vil ligevægten forskydes ved fortynding

- har virkelig brug for hjælp med dette. Da jeg har været syg da vi gennem gik det i skolen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2009 af mathon

                                 HF(aq) + H2O(l)  <--->  F-(aq)  +  H3O+(aq)
stofmængder i mol          1          1                   1            1

 

[F-(aq)]*[H3O+(aq)]/[HF(aq)] = Kc = Ks

Kc = (0,0063 M)*(0,0063 M)/(0,114 M) = 3,483*10-4 M

ligevægten forskydes ikke ved fortynding, da den samlede totalkoncentrationen ikke vil ændres ved en ligevægtsforskydning
fordi

nvenstre = nhøjre


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2018 af emil858f (Slettet)

en der vil lave denne, da den også gir mig problemer 


Skriv et svar til: Beregn kc & forskydelse & omskriv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.