Matematik

Planens skæring med koordinatakserne

28. maj 2009 af rdma80 (Slettet)

Så er man  lige gået fast!!!

Har en plan med ligningen x+y+2z-4=0

skal nu finde skæringer med koordinatakserne.

Nogen der kan  hjælpe mig

Rune


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Når den skærer x-aksen, hvad er y og z da?


Svar #2
28. maj 2009 af rdma80 (Slettet)

X er nul, men ved ikke hvad y og z er, det er jo det jeg ikke kan finde ud af


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2009 af mathon

punkter på x-aksen har kordinatformen (x,0,0)
punkter på y-aksen har kordinatformen (0,y,0)
punkter på z-aksen har kordinatformen (0,0,z)

 


Svar #4
28. maj 2009 af rdma80 (Slettet)

Det vil sige at jeg laver 3 ligninger med tre ubekendte, og de x, y og z værdier jeg får ud er skæringerner??


Svar #5
28. maj 2009 af rdma80 (Slettet)

x=4

y=4

z=2

Eller??


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2009 af mathon

det vil for planen

x + y + 2z - 4 = 0

sige
    skæring med x-aksen kræver
    x + 0 + 2*z - 4 = 0 ⇔ x = 4
    Sx = (4,0,0)

    skæring med y-aksen kræver
    0 + y + 2*0 - 4 = 0  ⇔ y = 4
    Sy = (0,4,0)

    skæring med z-aksen kræver
    0 + 0 + 2z - 4 = 0  ⇔ z = 2
    Sz = (0,0,2)

 


 


Svar #7
28. maj 2009 af rdma80 (Slettet)

Mange tak for hjælpen!!!!


Skriv et svar til: Planens skæring med koordinatakserne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.