Matematik

parameterkurve - definitionsmængde igen

28. maj 2009 af Petrozza (Slettet)

Hejsa

Jeg ha r

x(t)=t2+1/t

y(t)=3*sqrt(t)

så skal jeg finde definitionsmængden. Har prøvet mig lidt frem med, at solve x(t) =0 og y(t)=0, men det giver intet ordentrligt..

Hvad mon jeg kan gøre?

mvh Petrozza


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2009 af dr. jones (Slettet)

definitionsmængden handler om hvilke t-værdier det er muligt at indsætte. Så du skal kigge på de forskellige led i både x(t) og y(t)

så du skal stille dig selv tre spørgsmål:
er det nogle tal, hvor t2 ikke kan lade sig gøre?
er det nogle tal, hvor 1/t ikke kan lade sig gøre?
er det nogle tal, hvor sqrt(t) ikke kan lade sig gøre?


Svar #2
28. maj 2009 af Petrozza (Slettet)

Hejsa

Så jeg kan sige, at definitionsmængden er i alle positive reelle tal, udover 0?

Mvh Petrozza:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2009 af dr. jones (Slettet)

lige præcis og godt formuleret :D
Du kan også skrive det udelukkende med symboler, hvis du har lyst.
dm(f)= R+/0


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2009 af mathon

Dm(f) = Ro = R\{0}


Skriv et svar til: parameterkurve - definitionsmængde igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.