Matematik

Invers funktion

31. maj 2009 af LouiseJensen1234 (Slettet)

Hey..

Er der nogen, der kan hjælpe mig med at finde den inverse funktion til f(x) = kvadratroden af (x-2) ?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2009 af spider (Slettet)

1/kvadratroden af x-2


Svar #2
31. maj 2009 af LouiseJensen1234 (Slettet)

Okay.. Tak.. kan du vise hvorfor???


Svar #3
31. maj 2009 af LouiseJensen1234 (Slettet)

Eller er der en anden, der kan evt....???????

Jeg forstår nemlig ikke helt hvorfor..


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2009 af Isomorphician

f(x) = y = √(x - 2)

Isoler x i ovenstående.


Svar #5
31. maj 2009 af LouiseJensen1234 (Slettet)

Ja, jeg ved godt, at man skal isolere x, men hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2009 af Isomorphician

y = √(x - 2) <=>

y2 = x - 2 <=>

y2 + 2 = x


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. maj 2009 af mathon

f(x) = y = √(x - 2) , x≥2                  kvadrer

y2 = x - 2                                       adder 2

y2 + 2 = x

x = f -1(y) = y2 + 2


Svar #8
31. maj 2009 af LouiseJensen1234 (Slettet)

Mange tak for hjælpen, nu kan jeg godt se det (:


Skriv et svar til: Invers funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.