Matematik

Hurtigt spørgsmål: Årsprøve imorgen.

01. juni 2009 af Kalinichenko (Slettet)

Jeg har årsprøve imorgen i Matematik og har lige et spørgsmål angånde afstandformlen.

Altså jeg ved ikke hvad forskellen er på Afstandsformlen på en explicit form og Afstandensformlen på implicit form er.

Afstandsformlen på en explicit form er givet ved: Dist(Pl,L) = lax1+ b-y1l   / √(a2+1)

Det er vel når man kender en linje, l og et punkt. og så er a linjens hældning og b skæring på y aksen og så x og y det er vel punktet, P.

Er det rigtigt?

Men så Afstandensformlen på implicit form den er givet ved Dist(P1,L) = la*x1+ b*y1 + c l / √(a2+b2)

Ved ikk lige hvad forskellen er her. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Den første bruger du når linjens ligning er på formen y=ax+b.

Den anden bruger du når linjens ligning er på formen ax+by+c=0.


Svar #2
01. juni 2009 af Kalinichenko (Slettet)

Så den anden bruges altså når der er tale om en andengradsligning, eller??


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. juni 2009 af ibibib (Slettet)

Prøv at læse mit svar en gang til.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2009 af Exupery (Slettet)

ax+by+c=0

er IKKE nogen andengradsligning. Det er skam en almindelig ret linie.


Svar #5
01. juni 2009 af Kalinichenko (Slettet)

Okay er med nu. tak for hjælpen ;)


Skriv et svar til: Hurtigt spørgsmål: Årsprøve imorgen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.