Kemi

Beregning af M - H2SO4

01. juni 2009 af zmaiken (Slettet)

Hej..

Vil gerne lige være sikker. Hvordan beregner jeg 4M H2SO4??

Svar gerne :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2009 af mathon

mener du
"Hvordan fremstiller jeg 4 M H2SO4??"


Svar #3
01. juni 2009 af zmaiken (Slettet)

ja - altså hvordan jeg får det i gram så jeg kan afveje det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2009 af mathon

hvilket rumfang skal du bruge
og
hvilken stamopløsning har du?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2009 af Darwin (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. juni 2009 af mathon

eks.

stamopløsning: 10 M H2SO4
behov: 400 mL

nønsket = (0,400 L)*(4 mol/L) = 1,6 mol

som skal hentes fra stamopløsningen
hvoraf

Vstam*cstam = 1,6 mol

Vstam = (1,6 mol)/(10 mol/L) = 0,16 L = 160 mL

som tilsættes (400-160) mL = 240 mL demi-vand - (forsigtig: stærkt exoterm)!


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. juni 2009 af lucky-one (Slettet)

 Tror nok det står på hylden i laboratoriet, så det behøver du vidst ikke tænke  på, søren lovede os i hvert fald at vi ikke selv skulle lave om på nogle koncentrationer... ellers har han rettet i øvelsesvejledningen.


Svar #8
01. juni 2009 af zmaiken (Slettet)

Orh fantastisk Mia:D eller lucky-one;)


Skriv et svar til: Beregning af M - H2SO4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.