Matematik

Funktioner-lineære funktioner og proponationalitet

05. juni 2009 af Fenerb (Slettet)

jeg har fået en opgave der lyder sådan: " Du skal gøre rede for forskriften for en lineære funktion, herunder vise hvordan man kan bestemme forskriften ud fra to punkter på grafen"

Hvordan skal jeg gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

En lineær funktion har formen y=ax+b, hvor a angiver linjens hældning og hvor b angiver, hvor linjen skærer y-aksen.

Hvis du har to punkter (x_1,y_1) og (x_2,y_2) på linjen, så finder du hældningen ved a=(y_2-y_1)/(x_2-x_1), og du finder b ved b=y_1-ax_1.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2009 af morell18 (Slettet)

du kan fortælle at b er grafens start værdi altså skæringsbunktet i skæringspunktet med y aksen (0,b)

fordi f(0)=a*0+b=b 

a er hældningen altså dens stiningstal for ver enhed man går hen af x-aksen. altså man går en hen og tegner en streg op ind til man rammer graffen.

fortæl os at x og y er variablerne fordi det kan varierer fra minus uendelig til plus uendeligt x er den uafhængelig og y den afhængelig dine tal a og b er konstanter fordi deres værdi ikke kan ændres, de vil altså have den samme værdi konstant.  


Skriv et svar til: Funktioner-lineære funktioner og proponationalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.