Matematik

Faktorisering og rødder

05. juni 2009 af klogeåge004 (Slettet)

hej

jeg ville hører om der er en der kan forklare mig hvad faktorisering er, og hvad rødder er og hvordan man bruger og finder dem?

er virkelig helt lost i det

håber i kan hjælpe:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2009 af morell18 (Slettet)

faktoriesering for anden grads pulynomiumer

f(x)=a(x-r1)(x-r2)

r står fur dens røder så det vil sige at når du har røderne og tallet a kan du regne b og c ud ved først at gange de 2 parentesser sammen led for led. hvorefter du til sidst ganger a ind på hvert led hvis du skal faktorieserer af højre grad end anden skal du bare op stille en parrentes mere pr. grad som du skal op.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2009 af mathon

at
et polynomium

P(x) = cn*xn + cn-1*xn-1 + cn-2*xn-2+ .............. + c2*x2 + c1*x + co

har roden β
er pr. definition ensbetydende med

P(β) = 0

det kan bevises, at
når β er rod
kan polynomiet skrives

P(x) = (x-β)*Q(x)

hvor graden af Q(x) er 1 mindre end graden af P(x):

........
eks.
2 er rod i
P(x) = x3 + 2x2  - 4x - 8

P(x) er altså deleligt med (x-2)
og
man har

P(x) = (x-2)(x2 + 4x +4)

hvilket naturligvis kan fortsættes,
så længe der findes rødder.

Rødder kaldes også for nulpunkter.

...........
ovenstående kan yderligere, da -2 er dobbeltrod,
omskrives yderligere
til
P(x) = (x-2)(x-(-2))(x-(-2)) = (x-2)(x+2)2


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2009 af mathon

et yderligere for meget


Skriv et svar til: Faktorisering og rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.