Kemi

Hvad er forskellen ?

06. juni 2009 af Nada3rb (Slettet)

Hej :)

Hvad er forskellen på en formel koncentration og en aktuel koncentration?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2009 af mathon

formel koncentration = den i følge stoffets formel beregnede koncentration = den støchiometriske koncentration

aktuel koncentration = den faktisk forhåndenværende koncentration


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. juni 2009 af mathon

Opløses 1,704 g NH3 = 0,100 mol NH3 i så meget vand, at det samlede volumen er nøjagtigt 1 liter, har man,
at
c(NH3) = 0,100 M.
Dette er den såkaldt formelle koncentration af NH3.

Da NH3 imidlertid omsætter sig lidt med vandet under dannelse af NH4+ og OH-,
er den aktuelle koncentration af NH3 mindre end 0,100 M, nemlig 0,0987 M.
Dette skrives [NH3] = 0,0987 M.

Den aktuelle koncentration [NH4+] er da 0,0013 M,
dvs.
at summen af [NH3] og [NH4+] er lig med den formelle koncentration af ammoniak, c(NH3).

Kun 1,3% af ammoniakmolekylerne er omdannet til NH4+.

eksempelvis er en 0,100 M bariumhydroxid 100% dissocieret,
hvilket betyder,
at
c(Ba(OH)2) = 0,100 M
[Ba2+] = 0,100 M
[OH-] = 0,200 M
og
[Ba(OH)2] = 0 M


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2009 af mathon

gå ind i Forum's
søgefunktion

        søgeord                      kategori
  aktuelle koncentration            kemi

og du finder mange eksempler


Svar #4
06. juni 2009 af Nada3rb (Slettet)

Woow , det lyder indviklet !!

Jamen jeg tror nu ikke helt jeg forstår beregret koncentration i denne sammenhæng?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2009 af mathon

beregnet koncentration

c(A) = (m/M)/V


Skriv et svar til: Hvad er forskellen ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.