Matematik

Overfladeareal via ligning

07. juni 2009 af stinstin (Slettet)

OK.....så har jeg lige lidt tid til at kigge på denne igen...

Jeg skal altså finde det mindste overfladeareal for et rektangel....der skal indeholde 1 liter...

Jeg kan forstå at jeg skal stille formlen for overfladen overfor formlen for rumfang...jeg har bare ikke nogen ide om hvordan jeg regner det ud!! først skulle jeg isolere h i formlen for rumfang....

Rumfang: pi * r^2 * h = 1000

                   pi/pi * r^2 * h = 1000/pi...

                           r^2 * h = 318,3098862

       Men dette er sikkert helt forkert....er der nogen der kan gi et udregningseksempel??


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2009 af Isomorphician

Et rektangel har intet rumfang.

En kasse bestående af rektangler har et rumfang.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2009 af HansL (Slettet)

Hvis det er en kasse du mener, er det så ikke bare 10 cm på alle leder der giver det mindste overfladeareal?

Overfladearealet kan jo blive uendeligt stort, når man blive ved med at flade kassen ud.


Svar #3
07. juni 2009 af stinstin (Slettet)

; )....nåh nej det er jo en cylinder......hvor der indgår et rektangel og to to cirkler...


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2009 af MN-P (Slettet)

Det var måske en ide at give os opgaveteksten før du forventer vi kan hjælpe


Skriv et svar til: Overfladeareal via ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.