Fysik

komponenter . elektrisk energi og effekt

07. juni 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude...

Altså man ved at:


Ekomp = UAB *I*t
og
Pkomp = UAB *I

Men så hvis komponenten er en resistor, bliver formlerne til:

Hvis komponenten var en resistor med resistans R, ville formlerne være:
Eresistor = R*I2 *t -> Joules lov.
Eresistor = (U2 /R)*t
 

Og
 

Presistor = R*I2
Presistor = U2 / R

Hvordan kan det være ?- er der nogen der kan forklare mig det ?

på forhånd taaak :D



 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2009 af mathon

Eel = q*U = I*t*U = U*I*t 

Pel = Eel/t = U*I               som da U = R*I giver

Pel = U*I = (R*I)*I = R*I2

Pel = U*I = U*(U/R) = U2/R


Skriv et svar til: komponenter . elektrisk energi og effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.