Fysik

Hvad bruges Amperevindinger til?

07. juni 2009 af Haaber (Slettet)

Hej,

jeg skal til eksamen imorgen og kunne godt til mig at vide, hvad amperevindinger bruges til...?

på forhånd mange tak! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2009 af Daniel TA (Slettet)

jeg har godt nok aldrig hørt om en ampervinding. Fortæl lige i hvilken sammenhæng du har hørt det?


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2009 af mathon

transformation:

Ns/Np = Ip/Is   eller

Is*Ns = Ip*Np

ampérevindingstallet er konstant


Svar #3
07. juni 2009 af Haaber (Slettet)

Hvis vindingstallet f. eks. er 200 og strømstyrken (ampere) er 2A:

200x2 = 400 Amperevindinger 

det hedder det i hvert fald i min disposition...

forstår ikk svar #2... jeg spørger hvad det BRUGES til i HVERDAGEN og sådan noget...?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2009 af mathon

...anvendes af fagfolk i elektroteknik...


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2009 af FilipFætter (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. juni 2009 af FilipFætter (Slettet)

Det anvendes vel til produktion af induktionsstrøm på elværkerne


Skriv et svar til: Hvad bruges Amperevindinger til?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.