Fysik

teorie metoden til beregning af svingningstiden

08. juni 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude. ..

Jeg kan ikke huske, hvordan man skal beregne svingningstiden ud, på den teoretiske måde. er der nogen af jer der kan det ?

hvilke formler skal jeg bruge?

- det er i forbindelse med et forsøg, hvor jeg skal sammenligne forsøgets resultat, med den teoretiske svingningstid..

på forhånd taaak .. :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2009 af mathon

...kunne det være pendulet

T = 2π*√(l/g)  (for små udsving)

hvor
l er pendullængden, [l] = m
g er tyngdeaccelerationen, [g] = m/s2

eller
fjeder med klods på vandret  og glat flade

T = 2π*√(m/k)

hvor
m er klodsens masse, [m] = kg
k er fjederkonstanten, [k] = N/m = kg/s2

der tænkes på?


Svar #2
08. juni 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

yahh .. det er det med fjederen...

men hvordan finder man fjeder konstanten ?... altså teoretisk ?..


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2009 af mathon

fjederkonstanten er den kraft pr. længdeenhed, fjederen yder mod en påtvungen udstrækning eller sammenpresning


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2009 af mathon

...ophæng fjederen langs en målestok.
aflæs fjederens ligevægtsstilling, a
hæng fx. et 30g's lod i fjederen
aflæs fjederens udstrakte stilling på målestokken, L
ΔL = L-a
kraftpåvirkningen af fjederen er F = (0,030 kg)*g 
fjederkonstanten beregnes
af
k = F/ΔL
 


Skriv et svar til: teorie metoden til beregning af svingningstiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.