Matematik

Lineær vækst - bevis

09. juni 2009 af stray (Slettet)

Heyas ; )

Lineær vækst

Sætning: For en lineær funktion y = f(x) = a.x + b gælder, at hvis den uafhængige variabel får tilvæksten Δx, får den uafhængige variabel y = f(x) tilvæksten Δy = a . Δx.

Bevis: Δy = f(x +Δx) - f(x) = a(x + Δx) + b - (ax + b) = ax + a . Δx + b - ax - b = a . Δx
 

Jeg har brug for en der kan forklare mig dette bevis, og gennemgå det skridt for skridt. Det jeg blandt andet ikke forstår er hvorfor der kommer - f(x) på i den første del af beviset efter f(x +Δx).

Håber virkelig at der er nogen der kan hjælpe.

Pfh tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2009 af Rasmus_Hedegaard (Slettet)

Δy er netop defineret som forskellen på f(x+Δx) og f(x), altså netop

Δy=f(x+Δx)-f(x).

Du kan tjekke på en tegning, at når x stiger med Δx, så stiger y netop med det tal (aflæs på y-aksen).

Jeg ved ikke, hvad du gerne vil høre om resten af beviset. Er der noget specifikt, du ikke forstår?


Svar #2
09. juni 2009 af stray (Slettet)

nej, det er faktisk helt klart for mig nu. Tusind tak for hjælpen : )


Skriv et svar til: Lineær vækst - bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.