Fysik
Mig igen ;)
09. december 2004 af
Liv2004 (Slettet)
Hej!
Har stadigvæk virkeligt brug for hjælp til denne opgave. Selv om at der er nogen som har prøvet at hjælpe mig ved at skrive at jeg skal bruge Idealgasligningen så forstår jeg stadigvæk ikke hvad jeg skal gøre!!!
Naturgasnettet er med til at gøre Danmark uafhængig af energi fra andre lande. Med til nette hører to store underjordiske lagre i henholdsvis Himmerland og Vestjylland som kan anvendes, hvis produktionen fra Nordsøen af en eller anden grund skulle sætte ud.
I vinterhalvåret bliver der brugt over dobbelt så meget naturgas som i sommerhalvåret så der kan også være behov for at supplere naturgasproduktionen med gas fra lagerne.
Et underjordisk nturgslager med rumfanget 1,5*10^6 m^3 indeholder gas ved temperaturen 8 grader C og trykket 11,00MPa.
a) beregn gassens masse.
Lageret fyldes ved at pumpe gas fra naturgasnettet ind i lageret. Pumpen overfører 2,4m^3 gas pr. sekund fra naturgasnettet, hvor temperaturen er 8 grader C og trykket 8,1MPa. Når lageret er fyldt op er gastrykket 20 MPa og temperaturen 50 grader C
b) Hvor lang tid varer det at fylde gaslageret?
Danmarks årlige energiforbrug til opvarmningen er 230PJ.
c) Hvilken brøkdel ( i pvt) af Danmarks årlige energiforbrug til opvarmning udgør energiindholdet af gassen i lageret.
Tabelværdeier for naturgas:
Molar masse 17,1g/mol
Brændværdi 49MJ/kg
Håber at der er nogen som er villig til at hjælpe mig med denne opgave ;-)
På forhånd tak.
Har stadigvæk virkeligt brug for hjælp til denne opgave. Selv om at der er nogen som har prøvet at hjælpe mig ved at skrive at jeg skal bruge Idealgasligningen så forstår jeg stadigvæk ikke hvad jeg skal gøre!!!
Naturgasnettet er med til at gøre Danmark uafhængig af energi fra andre lande. Med til nette hører to store underjordiske lagre i henholdsvis Himmerland og Vestjylland som kan anvendes, hvis produktionen fra Nordsøen af en eller anden grund skulle sætte ud.
I vinterhalvåret bliver der brugt over dobbelt så meget naturgas som i sommerhalvåret så der kan også være behov for at supplere naturgasproduktionen med gas fra lagerne.
Et underjordisk nturgslager med rumfanget 1,5*10^6 m^3 indeholder gas ved temperaturen 8 grader C og trykket 11,00MPa.
a) beregn gassens masse.
Lageret fyldes ved at pumpe gas fra naturgasnettet ind i lageret. Pumpen overfører 2,4m^3 gas pr. sekund fra naturgasnettet, hvor temperaturen er 8 grader C og trykket 8,1MPa. Når lageret er fyldt op er gastrykket 20 MPa og temperaturen 50 grader C
b) Hvor lang tid varer det at fylde gaslageret?
Danmarks årlige energiforbrug til opvarmningen er 230PJ.
c) Hvilken brøkdel ( i pvt) af Danmarks årlige energiforbrug til opvarmning udgør energiindholdet af gassen i lageret.
Tabelværdeier for naturgas:
Molar masse 17,1g/mol
Brændværdi 49MJ/kg
Håber at der er nogen som er villig til at hjælpe mig med denne opgave ;-)
På forhånd tak.
Svar #2
09. december 2004 af Liv2004 (Slettet)
Jeg kan ikke finde Idealgasligningen i min bog og så er jeg heller ikke så god til kemi. Jeg ved godt at det er en fysik opgave men man skal også kunne noget kemi.
Svar #4
09. december 2004 af Liv2004 (Slettet)
øh!
tak for det men hvis jeg må spørger hvad er hvad altså de betegnelser?
tak for det men hvis jeg må spørger hvad er hvad altså de betegnelser?
Svar #5
09. december 2004 af iB (Slettet)
p = pressure (tryk)
V = volum
n = antal mol
R = gaskonstant (vær sikker på du bruger den rigtige, som passer med dine enheder)
T = aboslut temperatur (kelvin)
V = volum
n = antal mol
R = gaskonstant (vær sikker på du bruger den rigtige, som passer med dine enheder)
T = aboslut temperatur (kelvin)
Skriv et svar til: Mig igen ;)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
