Fysik

Hjælp, haster virkelig.

10. juni 2009 af MrAKTAsz (Slettet)

Jeg har fået til opgave at skrive om "lyd" til eksamen.. Sidder fast i nogle spørgsmål:

- skriv om lydbølger.

- lydens hastighed vs. lyset hastighed.

- lydstyrke.

- sammenhængen mellem kelvin- og celcius temperaturskala..

Hvis i bare kan hjælpe på de ting i ved, ville jeg være meget meget meget taknemmelig.

Vh

MrAktasz


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2009 af louise345612 (Slettet)

 skriv om lydbølger.

Fortæl om  Bølgeformlen:  f=1/T + v=f*λ

Fortæl om en bølges opbygning: amplitude, bølgelængde (bølgetop til bølgetop)

Noget om frekvens (Hz)

lydens hastighed vs. lyset hastighed.

Lydens hastighed: 330 m/s

Lysets hastighed: 300.000.000 m/s

Da lyset har meget højere fart end lydens fart, kunne man jo give et eksempel ved at forklare, at det er derfor man ser lynet  før man høre braget når det tordner.

Lydstyrke

Lyd går hurtigere igennem luften når det er varmt, jo højere tempraturer jo hurtigere lyd

derfor gælder der formlen: Vlyd= 331 * √T/273 Km/s

Eks: 200 --> 293K (20+ 273) = vlyd= 331*√293/273) = 343 m/s

Sammenhængen mellem kelvin- og celcius temperaturskala..

00 = 273 K

Håber du kan bruge det:D


Svar #2
10. juni 2009 af MrAKTAsz (Slettet)

Tusind tak :) det er en stooooooooooooooooooooooooooooooooooooor hjælp..

Gud bevare dig og studieportalen. :)


Skriv et svar til: Hjælp, haster virkelig.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.