Fysik

Definition på elektronvolt? Hjælp!

10. juni 2009 af Frederik_Serup (Slettet)

 Hej. Jeg har brug for uddybning af denne sætning: 
Én elektronvolt er mængden af kinetisk energi en fri elektron vinder ved at blive accelereret gennem en elektrostatisk potentialforskel på én volt.

Kan specielt den sidste del med potentialforskel uddybes?

på forhånd tak (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du har to plader og sætter en potentialforskel på 1V imellem dem.


Svar #2
10. juni 2009 af Frederik_Serup (Slettet)

 Så hvad er potentialforskel? (:

Jeg er hverken dum til dansk eller fysik, men må lige have uddybet her :)
en forklaring af hele sætningen ville også være fedt;)


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Det er forskellen på det elektriske potential, der er på de to plader.

To plader med hhv. 1V og 0V eller 1001V og 1000V har begge en potentialforskel på 1V.


Svar #4
10. juni 2009 af Frederik_Serup (Slettet)

Så hvis der er en elektrostatisk potentialforskel i mellemrummet mellem to plader, og man accelererer en elektron gennem mellemrummet, så vil den kinetiske energi den opnår være én elektronvolt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Hvis den elektrostatiske potentialforskel er på 1V, ja.


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. juni 2009 af mathon

E = q*U = (1 e)*(1 V) = 1 eV = (1,60218 *10-19 C) * (1 J/C) = 1,60218 *10-19 J


Svar #7
10. juni 2009 af Frederik_Serup (Slettet)

tusind tak :) 


Skriv et svar til: Definition på elektronvolt? Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.