Fysik

(strømkilder og modeller) - Forskel på den indre og ydre modstand?

10. juni 2009 af Sarah88 (Slettet)

Jeg har et meget enkelt spørgsmål:

Når vi snakker "strømkilder og modeller", hvad er så forskellen på den indre og ydre modstand? Altså Ri og Ry?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2009 af mathon

Ri er strømkildendens (batteriets) indre modstand
Ry er resten af kredsløbets ydre modstand

Uhvile = (Ri + Ry)*I

hvor
I er de serieforbundne modstande Ri og Ry's fælles strømstyrke


Svar #2
10. juni 2009 af Sarah88 (Slettet)

Aarh! Hvorfor pokker hedder det så ikke bare hhv. batteriets modstand og kredsløbets modstand. Oh well, tak for svaret :)


Svar #3
10. juni 2009 af Sarah88 (Slettet)

Orv, jeg har lige et tillægsspørgsmål, håber jeg kan få et tillægssvar:

Der står i min bog at: "Polspændingen er det samme som spændingsfaldet og den ydre modstand".

Hvad vil det sige? At polspændingen = spændingsfaldet + den ydre modstand?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2009 af mathon

strømkildendens  →  strømkildens


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2009 af mathon

Uhvile = (Ri + Ry)*I = Ri*I + Ry*I = Up(ol) + Ui(ndre) = Ui + Up


Skriv et svar til: (strømkilder og modeller) - Forskel på den indre og ydre modstand?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.