Fysik

Rod i noter: spørgsmål om ½ acceleration

12. juni 2009 af Louise_C (Slettet)

jeg har fået skrevet noget ned i mine noter, som jeg ikke kan forstå nu (: skal op til fysik a mdt. så vil gerne have styr på dette:

jeg har skrevet at "aacceleration = v / t dvs. sstrækning / t = ½a"
Men jeg kan ikke forstå hvordan jeg kan få en halveret acceleration ud af det.

Er der nogen som kan hjælpe mig?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2009 af Jerslev

#0: Det er også forkert - strækning divideret med tid giver en hastighed - ikke en acceleration.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
12. juni 2009 af Louise_C (Slettet)

Jeg mente også s/t2, det havde jeg glemt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2009 af SG1234 (Slettet)

Acceleration er defineret som:

a = v / t

strækning s er defineret som:

s = v * t

dvs. i din formel er:

s/t = 1/2 * a

dette udspringer fra stedfunktionen:

s = s.0 + v.0 * t + 1/2 * a * t^2. Hvis du ser bort fra s.0 + t.0, står der:

s = 1/2 * a * t^2

 og isolerer du dette, står der:

s/t^2 = 1/2 * a

Håber du kan bruge det


Svar #4
12. juni 2009 af Louise_C (Slettet)

#3 Det kan jeg. Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2009 af MN-P (Slettet)

acceleration er ændring af hastighed på tidsenhed.

a=?v/?t

Det kunne se ud som dine notater stammer fra noget om det frie fald hvor

s=½*a*t2   og v=a*t ⇒ a=v/t

s/t=½*a*t hvilket giver gennemsnitshastigheden


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. juni 2009 af SG1234 (Slettet)

#5: Accelerationen er defineret som ændingen i hastighed (v) divideret med ændringen i tiden (t)

den formel jeg brugte, altså stedfunktionen s, kan også beregne en given strækning, og hvis du isolerer s/t i formlen med starthastigheden 0, bør formlen passen.

Desuden er det frie fald et udtryk for, hvordan objekter bevæger sig i et lokalt område i et tyngdefelt. Her er tyngdeaccelerationen konstant, og i denne sammenhæng af mindre betydning


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juni 2009 af MN-P (Slettet)

#6

Hvis du mener at en konstant acceleration er uden betydning i denne sammenhæng, vil jeg gerne vide hvilken sammenhæng du mener.

Du slutter med s/t^2 = 1/2 * a hvilket passer hvis accelerationen er konstant, var den varierende var du nød til at integrere for at få sammenhængene mellem s, v og a.

For øvrigt er det

a acceleration = v / t dvs. s strækning / t = ½a

der spørges om

hvilket du ingen forklaring giver på


Skriv et svar til: Rod i noter: spørgsmål om ½ acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.