Fysik

HJÆLPP SØGES!

12. juni 2009 af irv (Slettet)

her er hele opgaven:

2. Elektrisk bagrude
Et elektrisk varmelegeme til bagruden af en bil består af 10 ens metaltråde, der er forbundet parallelt. Hver tråd har længden 1,10 m og tværsnitsarealet 0,040 mm2. Trådene er lavet af et materiale med resistiviteten 4,10 • 10-7 O•m.

a) Bestem resistansen af hver af trådene og varmelegemets samlede resistans.

Varmelegemet sluttes til bilens batteri, som har hvilespændingen 12,0 V og den indre resistans 0,20 O.

b) Bestem strømstyrken i kredsløbet og polspændingen over batteriet,

c) Hvilken brøkdel (i procent) af den elektriske effekt omsættes i batteriet?

Et batteris evne til at levere strøm angives ved dets ladning, ofte angivet i enheden amperetimer (A•h).

d) Hvor lang tid kan batteriet holde varmelegemet tændt, når batteriet inde-
holder 40 A•h?
 

Har virkelig problemer med udregingerne til b og c!! Nogen der kan hjælpe med formlerne.


Svar #1
12. juni 2009 af irv (Slettet)

okay b = I= U / (Ri+Ry) * I = 9,04

men kan i hjælpe med c og d?


Svar #2
12. juni 2009 af irv (Slettet)

Er det nytteværdien man skal beregne i c?


Skriv et svar til: HJÆLPP SØGES!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.