Matematik

cos, sin og tan - hvor?

14. juni 2009 af MiaLV (Slettet)

Hej (;
 

Jeg skal op til mundtlig årsprøve i matematik imorgen.
- men jeg har lige et spørgsmål.

Cos(v) = hos / hyp

Sin(v) = mod/hyp

Tan(v) = mod/hos

- men hvor ligger den cosinus/sinus/tangens vinkel jeg vil finde i min retvinklede trekant?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. juni 2009 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=706148


Svar #2
14. juni 2009 af MiaLV (Slettet)

Tak for det hurtige svar.

Problemet er bare at jeg ikke forstår den tegning..
Jeg har jo ikke to ensvinklede trekanter - jeg har kun én som jeg skal bruge til at definere cos,sin og tan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2009 af mathon

den lille i selve enhedscirklen er ensvinklet med den store


Svar #4
14. juni 2009 af MiaLV (Slettet)

Jep, den er jeg med på.

Hmm, hvad betyder 'tg' og 'cotg' - ikke lige nogle udtryk jeg har set før?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juni 2009 af mathon

tg = tan

ct = cotg(cotangens) - som du måske ikke har haft


Svar #6
14. juni 2009 af MiaLV (Slettet)

Ja okay. Det ér definitionen for sin, cos og tan?
- ingen andre beviser inden for enhedscirklen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. juni 2009 af mathon

at definere = at "betydningsfastsætte" matematisk hensigtsmæssigt efter nøje overvejelse

det "betydningsbestemte" = det definerede på enhedscirklen skal så ikke efterfølgende "bevises"

men du kan omtale sammenhængen
med
enhedscirklens ligning
som er

x2 + y2 = 1
som
ved indsættelse af
x = cos(v)
y = sin(v)
giver
 cos2(v) + sin2(v) = 1   dvs grundrelationen


Skriv et svar til: cos, sin og tan - hvor?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.