Matematik

funktioner og vækst ud fra disse informationer??

16. juni 2009 af martin101 (Slettet)

Tennis banen er anlagt 1998
Pris for medlemskab pr. år 450 kr.
Leje af bane for ikke medlem 60 kr.
Specialpris ved opstart 1250 kr. for 5 års medlemskab, derefter 500 kr. om året.
Antal medlemmer i 1998 er 126 personer
Man forventer at antallet vil stige 5 % om året, og at prisen for medlemskab vil stige 3% om året..

Jeg kan ikke forstå hvordan man kan lave funktioner ud fra ovenstående? lineær funktion eller andengradsfunktion??? hvordan kan jeg finde ud af dette... jeg kan trække opgaver som dette til mundtlig prøven, men jeg forstår bare ikke hvordan man skal gøre..

Mvh. Martin

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2009 af poulor (Slettet)

Der kan laves mange funktioner ud af ovenstårende oplysninger. Lad f.ex.

x være antal år siden 1998, y antal medlemmer

med en fremskrivningsfaktor på 5 pct, giver det en eksponentialfunktion, hvor

y=126*1,05x

Medlemskabet i mindst 5 år med rabat kan udtrykkes y=1250+500(x-5) for x>5, her er y så udgift i kr.

Uden rabat y=450*1,03x

Ved at sætte dem lig med hinanden finder man f.eks. ud af hvornår et medlemskab er lige så godt som det andet.


Skriv et svar til: funktioner og vækst ud fra disse informationer??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.