Fysik

Hvordan skaber magnetfelter elektrisk størm?

16. juni 2009 af Stolleofdoom (Slettet)

Hej alle!

Jeg sidder og skal snart til eksamen, og jeg er meget usikker på forskellige områder, men noget som jeg har tænkt meget over er feks i en transformer ( som jeg har fået forklaret er: en primærspole, som er sluttet til en strømkilde, som sidder i en lukket jernkilde, og overfor den sidder der en anden spole, kaldet sekundærspolen). Hvis vi nu siger der er 200 vindinger på primærspolen og så 400 på sekundær spolen, og man så sender vekselstrøm gennem primærspolen, skulle spændingen gerne fordobles på sekundær siden, men hvordan ??

Jeg ved så meget at det er fordi der er konstante ændringer i magnetfelterne, om kring spolen, men hvorfor fordobler det spændingen?

Håber i gider svare

Mvh stolle


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Det er langt over folkeskoleniveau - du skal bare affinde dig med, at den fordobles.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2009 af mathon

Us/Up = Ns/Np      hvoraf

Us = (Ns/Np)*Up

Us = (400/200)*Up

Us = 2Up


Skriv et svar til: Hvordan skaber magnetfelter elektrisk størm?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.