Matematik
hjælp til at afkorte (mat)
13. december 2004 af
Marco (Slettet)
f(x) = (e^x)(rodx)-(e^x)(1/(2rodx)) / (rodx)^2
Hvordan finder jeg nul, uden brug af lommeregner?!
Hvordan finder jeg nul, uden brug af lommeregner?!
Svar #4
13. december 2004 af allan_sim
Mener du, at du skal løse f(x)=0?
I så fald kan du udnytte, at en brøk er lig med 0, hvis tælleren er lig med 0 (og funktionen er defineret i de pågældende punkter). Ved at sætte e^x uden for parantes fås (idet e^x altid er positiv)
(e^x)*rod(x)-(e^x)*(1/(2rod(x)) = 0
(e^x)(rod(x)-1/(2rod(x)) = 0
rod(x)-1/(2rod(x)) = 0
Sæt på fælles brøkstreg og løs for x.
I så fald kan du udnytte, at en brøk er lig med 0, hvis tælleren er lig med 0 (og funktionen er defineret i de pågældende punkter). Ved at sætte e^x uden for parantes fås (idet e^x altid er positiv)
(e^x)*rod(x)-(e^x)*(1/(2rod(x)) = 0
(e^x)(rod(x)-1/(2rod(x)) = 0
rod(x)-1/(2rod(x)) = 0
Sæt på fælles brøkstreg og løs for x.
Svar #5
13. december 2004 af Marco (Slettet)
Hmm... Forstår ikke helt hvordan du har skrevet det op... Prøv igen - evt. med mellemrum :]
Svar #6
13. december 2004 af Epsilon (Slettet)
#5: Marco - allan har skrevet det ganske tydeligt op i #4 og endda forklaret proceduren inden udregningerne. Læs nu lige, hvad han skriver:
"Ved at sætte e^x uden for par[e]ntes fås (idet e^x altid er positiv)"
og efter dette skridt,
"Sæt på fælles brøkstreg og løs for x."
//Singularity
"Ved at sætte e^x uden for par[e]ntes fås (idet e^x altid er positiv)"
og efter dette skridt,
"Sæt på fælles brøkstreg og løs for x."
//Singularity
Skriv et svar til: hjælp til at afkorte (mat)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
