Fysik

reducering af formel

20. juni 2009 af Louise_C (Slettet)

jeg skal have reduceret ½*k*A2*sin2(w*t) + ½*m*w2*A2*cos2(w*t)

til dette: Emek= ½*k*A2

jeg overvejer om jeg skal sætte den første del i en parentes og gange de forskellige led med hinanden sådan her?

(½*k*A2*sin2(w*t)) + ½*m*'w2*A2*cos2(w*t)

jeg ved at w2=k/m, så den er jeg sikker på at jeg skal sætte ind således at k = w2*m

men herefter ved jeg ikke hvad jeg skal gøre. en hjælp ville være godt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2009 af sHastrup (Slettet)

Det er meget simpelt.

m*w2 sættes lig k. Nu skal du bare hive ½*k*A2 uden for parentes og så har du sin2(wt)+cos2(wt) i parentes, og det er som bekendt =1

Så har du ½*k*A2 som du ønskede.


Svar #2
20. juni 2009 af Louise_C (Slettet)

perfekt! tak skal du have.


Skriv et svar til: reducering af formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.