Matematik

Linære sammenhæng ??

20. juni 2009 af kubrapolat (Slettet)

Hej allesammen .. jeg har lidt problemer med at forstå denne sætning :

Tallet b angiver y-kordinaten til linjens skæringspunkt med andenaksen


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2009 af fadime040692 (Slettet)

der hvor funktionen skærer y-aksen, er b-værdien :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2009 af sHastrup (Slettet)

y=ax+b

sæt x=0

y=a*0+b=b

b angiver altså linjens skæringspunkt med andenaksen.

Det lærte man i 6-7. klasse, tror jeg.


Svar #3
20. juni 2009 af kubrapolat (Slettet)

Men det er gymnasie stof . Men tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2009 af fadime040692 (Slettet)

# 2

Det lærte man i 6-7. klasse, tror jeg.

Er du nu sikker på det ? Uden at være helt sikker, mener jeg nemlig ikke at vi havde noget om funktioner osv. i folkeskolen, og at jeg først fik kendskab til det i 1.g. Det er da i hvert fald ikke 6-7 klasses stof ...


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juni 2009 af sHastrup (Slettet)

#4

Det er jeg nu rimelig sikker på, at man lærte i folkeskolen. Vi gjorde i hvert fald. I 9. klasse havde vi om 2.gradsligninger. Man indførte vel allerede koordinatsystem i lineær sammenhæng 7. klasse?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juni 2009 af princessbenim (Slettet)

Det er rigtig nok at man havde koordinatsystemer i 6. 7. klasse. Men man havde ikke lineære sammenhænge osv osv. De hed bare koordinatsystem, også fik man to punkter, som skulle tegnes ind i akserne. Så det her er overhovedet ikke noget fra folkeskolen. For min ene søster går i 9. hun siger ihvertfald at de ikke har sådan noget. og den anden går i 6. og hendes lektier har heller ikke noget med det at gøre..


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. juni 2009 af fadime040692 (Slettet)

# 5 & 6 - koordinatsystemer havde vi - kan ikke lige huske hvilken klasse, men i hvert fald i folkeskolen :) men som #6 også siger, så hed det bare koordinatsystem, og det gik bare ud på at tegne en ret linje udfra to punkter ... :)


Skriv et svar til: Linære sammenhæng ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.