Matematik

Eks. linær model

20. juni 2009 af kubrapolat (Slettet)

Heej .

Jeg har fået spørgsmålet : Giv et eksempel på anvendelsen af en linær model.

hvordan skal mit eksempel være ?? Skal jeg bar putte nogle tal ind ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2009 af Janjun (Slettet)

Nej du skal fortælle om, hvor man bruger en lineær model.

Et meget typisk eksempel for dette er taxafunktionen, hvor a fungerer som det belød der betales pr. km man kører og b er det startbeløb man betaler til at starte med.

Du indsætter det herefter i forskriften

f(x)=a*x+b

Et eksempel:

a=5

b=10

f(x)5*x+10

f(3)=5*3+10


Svar #2
20. juni 2009 af kubrapolat (Slettet)

hmm ,, hvorfor har du skrevet f(3)=5*3+10 ??? hvor kommer 3'tallet fra ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2009 af fadime040692 (Slettet)

Undskyld at jeg lige dukker ind, men tallet 3 er bare et eksempel på en x-værdi :) x er så antal km, hvis vi stadig skal kigge på taxafunktionen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2009 af Janjun (Slettet)

Det er et eksempel på det, hvor jeg har indsat x-værdien 3. Altså hvor man skal forestille sig, at man kører 3 kilometer. Ved at udregne 5*3+10 får 25. Altså skal man forestille sig, at man skal betale 25kr, for at køre 3 kilometer. Når der står f(x)=a*x+b, kan x være et hvilket som helst tal.


Svar #5
20. juni 2009 af kubrapolat (Slettet)

Dette har jeg ikke helt forstået ?? Altså så betyder det at "kunden" kun skal køre 3 km ??


Svar #6
20. juni 2009 af kubrapolat (Slettet)

Okey taaak :D . Har forstået nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. juni 2009 af Janjun (Slettet)

Nej nej.. altså det kunne lige så godt have været

f(10)=5*10+10

f(x)=a*x+10

Altså 3 km er bare et eksempel på et tal, jeg satte ind. Du kan indsætte hvilken som helst x-værdi


Svar #8
20. juni 2009 af kubrapolat (Slettet)

Okey ,, tak for hjælpen :D .


Skriv et svar til: Eks. linær model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.