Matematik

forvirret mor søger hjælp

21. juni 2009 af michellabalder (Slettet)

Jeg søger hjælp, så jeg kan hjælpe min datter.

Hvordan laver man sådan et regnstykker og hvordan gør man.

Må meget gerne regne dette her ud og forklare mig hvordan man gør.

5 ( 3x + 5 y ) + 7 ( 4x - 3 y )

Og et andet stykke lyder sådan:

Beregn talværdien, når x = 4

2x + 5x - 6

Håber på hjælp, så jeg kan forklare og hjælpe min datter med feks. disse ting. Vi har 14 opgaver som feks. lyder sådan, så har brug for virkelig hjælp.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Det første stykke giver ikke nogen mening uden yderligere oplysninger. Der er 2 variable og ikke nogen lighed.

Prøv at skrive hele opgaveteksten.


Svar #2
21. juni 2009 af michellabalder (Slettet)

Overskriften lyder :

Reduktionsopgaver med plus - / minus- og gangeparenteser

Det er det eneste jeg kan skrive udover så spørgsmålet.


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. juni 2009 af gymnasten (Slettet)

Ville mene at I skal gange parentserne ud, og så reducer i det første stykke, men giver #1 ret, vi mangler nogle lighedstegn ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. juni 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Nej - ikke når der er tale om reduktion.

#2: Prøv at følg #3s råd. Gang paranteserne ud, så I har det hele stående uden paranteser. Så skal I herefte reducere så meget på det som I kan.

I den anden opgave, der skal I blot indsætte x=4 og så finde ud af, hvad udtrykket giver.


Svar #5
21. juni 2009 af michellabalder (Slettet)

Ok det svar forstår jeg vidst ikke lige.

Kan det uddybes bedre, det er alt for mange år siden jeg har gået i skole.

Gang paranteserne ud...og det er....:-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. juni 2009 af ma10ass (Slettet)

Udregnes således: først hæves paranteserne ved at gange 5 og 7 ind i paranteserne(gange med begge led):

5*3*x + 5*5*y +7*4*x - 7*3*y

dette giver:

15x + 25y + 28x - 21y

som giver:

43x + 4y

I den anden opgave sættes x bare til 4 og man får:

2*4 + 5*4 - 6

det giver 

8 + 20 -6

hvilket er 

22!!!

:)  


Svar #7
21. juni 2009 af michellabalder (Slettet)

Når du skriver x = 4 skal man så skrive 4 de steder hvor der står x?

2x + 5 x - 6 = 24+54 - 6 = 72 ???


Brugbart svar (1)

Svar #8
21. juni 2009 af Mari5093 (Slettet)


1.
15x +25y+28x-21y = 43x+4y

2.
8+20-6= 22
 


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. juni 2009 af kubrapolat (Slettet)

Først hæver vi paranteserne. det gør vi ved at gange 5 ind i den første parantes.
bagefter ganger vi 7 ind i den anden parantes. så får vi en ny ligning :

15x+25y + 28x-21y

Så plusser vi x'erne sammen og minus'er y'erne fordi der er et mius tegn:

43x + 4y

det er svaret .. Håber det er rigtigt.

Den anden :

2x+5x-6

(2*4)+(5*4)-6 <- du har puttet 4 ind på x's plads

8+20-6 = 22
 


Brugbart svar (1)

Svar #10
21. juni 2009 af kubrapolat (Slettet)

Når der står 2x , så er der et lille usynligt gange tegn imellem 2 og x . derfor skal du gange 2 med 4 .


Svar #11
21. juni 2009 af michellabalder (Slettet)

Tusind tak for hjælpen.

Men når der står (2 a + b)6  hvordan regner man så dette?


Brugbart svar (1)

Svar #12
21. juni 2009 af mathon

5*(3x+ 5y) + 7*(4x -3y) 
                                                                       gang ind i parenteserne
(5*(3x) + 5*(5y)) + (7*(4x) - 7*(3y))
(15x + 25y) + (28x - 21y)                                    plus-parenteserne hæves
                                                                       (uden videre)

15x + 25y + 28x - 21y                                          x'er og y'er reduceres

43x + 4y

...................

2x + 5x - 6 = 7x -6 = 7*x - 6
som
når x = 4
giver

7*4 - 6 = 28 - 6 = 22
 


Brugbart svar (1)

Svar #13
21. juni 2009 af mathon

(2a + b)*6 = 6*(2a + b)                     gang ind i parentesen

(6*(2a) + 6*b)  = (12a + 6b)               plus-parentesen hæves

12a + 6b                                


Svar #14
21. juni 2009 af michellabalder (Slettet)

Tusind tak for hjælpen.


Skriv et svar til: forvirret mor søger hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.