Matematik

tangentens ligning

22. juni 2009 af mmaj (Slettet)

Hej :)

Jeg skal op i mundtligmatematik og skal kunne bevise ligningen til en tangent ved hjælp af differentialregning. Jeg er ikke sikker på hvordan beviset er, så det ville være skønt hvis der var nogen der kunne kaste lidt lys over mit problem.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2009 af lallenalle (Slettet)

ved du hvad der menes med bevis.

Du ved jo at kunne gøre følgende:

y=ax+b. Du kender et punkt på linjen derfor har du også ligningen y0=ax0+b

du kan nu trække disse ligninger fra hinanden og få:

y-y0 = a(x-x0)

du ved at a svarer til hældningen i punktet , hvilket jo er det samme som f´(x)

og derfor fås at ligningen for den linje der går igennem punktet (x0,y0) med hældningen f´(x) har ligningen :

y-y0 = f´(x)(x-x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/171973


Skriv et svar til: tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.